איך משתמשים בכלי apa לכתיבה אקדמית בצורה נכונה
כללי ציטוט apa הם כללים שמנחים מיליוני סטודנטים ברחבי העולם לכתיבה מדויקת ונקייה של עבודות אקדמיות, אך הם יכולים להיות מבלבלים אם לא מבינים אותם לעומק. במידה וגם אתם נדרשתם לכתוב עבודה בפורמט זה אבל אתם לא יודעים מאיפה להתחיל, כדאי שתמשיכו לקרוא.
כלי לסידור רשימת מראי מקום
אחד מהשימושים העיקריים של שיטת apa לכתיבה אקדמית היא לשימוש כתיבה וארגון רשימת מראי המקום, אותה יש לצרף בסוף כל עבודה או מאמר אקדמי. על פי השיטה, יש לסדר את סדר הפריטים בהתאם לשם המשפחה של הכותב, על פי סדר ה-א׳ ב׳. יתרה מזאת, חשוב לזכור כי פריטים בעברית יגיעו לפני פריטים באנגלית, ואין לערבב בין השניים.
כלי למתן מידע על מקורות
כידוע, כל הפנייה בכל עבודה שהיא צריכה להכיל בתוכה לא מעט מידע: מי כתב את המקור שבו אתם עוסקים, מהי הכותרת המדויקת שלו, באיזה שנה המקור יצא, מאילו עמודים בדיוק אתם מצטטים ועוד. שיטת apa עושה סדר בכל המידע הזה משום שהיא דורשת מכם לסדר את המידע על פי התבנית הבאה:
- מי כתב/יצר את המקור?
- מתי המקור פורסם?
- מהי הכותרת המדויקת של המקור?
- היכן המקור פורסם / היכן ניתן למצוא אותו?
כלי סיוע במקרה שחסר מידע
על אף שמדובר במערכת מאוד מסודרת, ישנם לא מעט מקרים שבהם לא תמצאו את כל הפריטים הביבליוגרפים שתצטרכו: מאמרים שלא ברור מי כתב אותם, ששנת הפרסום לא מופיעה וכיוצא בזה. שיטת apa מציעה פתרונות גם למקרים אלו ומאפשרת להפנות אליהם בכל מקרה עם ציון העובדה החסרה. אם זאת, יכול להיות שיחשיבו את אותו מקור להרבה פחות מהימן.
היעזרו במדריכים מקצועיים
גם סטודנטים שמנוסים בכתיבה בשיטה זו מתבלבלים לפעמים, ובדיוק בשביל זה נוצרו מדריכים והסברים שונים, כדוגמת מדריך כללי ציטוט ביבליוגרפי של סמינר הקיבוצים. שמרו קובץ אמין של הנחיות אלו קרוב אליכם ואל תהססו להשתמש בו במידת הצורך. תמיד עדיף לבדוק את עצמכם פעמיים מאשר לוותר מראש ואולי לטעות!